dinsdag, 21 maart 2017 13:47

Zilver voor Marit Kamps op European Cup Zagreb

In het weekend van 11-13 maart vertrokken Sarah Hector en Marit Kamps samen met trainer Marcel Joling en andere geselecteerden uit het district Noord-Oost naar Zagreb voor een European Cup.
Voor de pas 14 jarige Sarah Hector was het de eerste keer dat zij haar opwachting mocht maken op dit niveau. Zondagochtend begon Sarah aan haar toernooi in de klasse -57 kilogram. Met 54 deelnemers komend uit 30 verschillende landen was het bijzonder sterk bezet. Sarah kwam in de eerste ronde uit tegen Katzenmajer uit Hongarije. Ondanks de toch wel aanwezige wedstrijdspanning begon Sarah fel en aanvallend. Met veel lef bestookte zij haar tegenstandster met aanvallen. De eerste twee minuten waren dan ook absoluut in het voordeel van Sarah. Helaas kwam Sarah na 2 minuten in het grondwerk in een houdgreep waaruit zij niet meer kon ontsnappen. Doordat haar tegenstandster in de volgende ronde in de golden score verloor van de latere nummer 3 uit Brazilie was er voor Sarah helaas geen herkansing. Ondanks haar uitschakeling kan zij toch terugkijken op een goed debuut. In Erfurt zal zij weer haar opwachting maken.

Marit Kamps mocht in het middagblok in actie komen. Na een vrijloting in de eerste ronde was er een overtuigende ippon overwinning op de Italiaans Simionetti. In de derde ronde moest de Hongaars Farrago er ook met ippon aan geloven. In de halve finale wachtte een sterke Braziliaanse. Maar ook deze wedstrijd wist Marit met een vol punt te winnen. In de finale trof Marit de huidige nummer 3 van Europa, de Kroatische Vukovic. In een spannende wedstrijd waarin Marit het beste van het spel had wist Vukovic in de golden score toch een wazari te scoren en daarmee het toernooi te winnen. Voor Marit een knappe tweede plaats na een technisch goed gejudood toernooi. Na brons in
Spanje nu het zilver in Kroatiƫ. Een prima begin van de kwalificatiereeks.

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');